Prințul Philip a fost condus pe ultimul drum. Minut de reculegere la nivel naţional înaintea înmormântării

0

Prințul Philip a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sute de buchete de flori au fost depuse sâmbătă dimineaţă la porţile Castelului Windsor. Oamenii au venit în număr mare pentru a-i aduce un ultim omagiu.Ducele de Edinburgh a fost înmormântat, azi 17 aprilie 2021. Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost acoperit cu o coroană, cu sabia sa, şapca din marină şi cu etalonul personal. El a fost mutat înaintea ceremoniei din capela privată a Castelului în salon.Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip- împreună timp de aproape șapte decenii
Regina și-a luat rămas bun de la omul care i-a fost alături timp de șapte decenii. Cinci gărzi în uniforme au stat de pază în faţa porţii Henry VIII a Castelului.Vineri seară, pe pagina de Facebook a familiei regale britanice a fost publicată, la dorinţa reginei, o fotografie „personală”, în care prinţul Philip se află alături de ea pe un deal din Scoţia, în 2003. Fotografia a fost realizată de contesa de Wessex.
Sâmbătă, la prânz, a fost publicat un montaj din imagini pentru a omagia viaţa „extraordinară” a ducelui de Edinburgh.

Ceremonia funerară regală are loc la Capela St. George a Castelului Windsor, începând cu ora locală 14:15 (ora României 16:15).

Procesiunea a început la ora 14:45, condusă de trupa Grenadier Guards. Membrii familiei regale şi invitaţii la ceremonie vor conduce Land Roverul ce va purta sicriul.

Regina va merge în spatele cortegiului, într-un Bentley.