Presedintele ROMANIEI, declarații de presă în ziua cu un nou record la infectări și decese COVID: „Am convocat mâine o şedinţă pentru stabilirea de măsuri clare, restrictive” VIDEO

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut marţi o declarație de presă, de la ora 18.15, la Palatul Cotroceni, în contextul celei mai negre zile de la începutul pandemiei de Covid în România, în care s-au înregistrat 18.863 de noi infectări cu SARS-COV-2 şi 574 de decese.

„Nu este un simplu numar, sunt atatea inimi de roman care de atazi bat cu teama de necunoscut, fiecare cu familii si oameni dragi, care la randul lor poate au luat si ei boala. 574. Nu este un simplu numar, ci 574 de inimi care au incetat sa bata, care lasa acum in urma oameni care le plang moartea.

Sunt doar raportările zilei de azi. În realitate sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate. Acest coșmar ne arată că valul 4 se dovedește mai agresiv. Cauzele sunt multiple, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum.Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de dimensiuni teribile. Prioritatea zero este salvarea vieților Orice alte teme trec în plan secund.

Medicii din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață.