Plecarea TITANILOR: 15 MARI ACTORI ROMÂNI de care ne-am despărţit în ULTIMII 5 ANI

0

Actorul Iurie Darie a murit la 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani, după o grea suferinţă.

A jucat în peste 40 de producţii cinematografice, dar s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îli etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

Marele regizor, actor, scenograf, arhitect şi profesor român Liviu Ciulei s-a stins din viaţă la 25 octombrie 2011, la vârsta de 88 de ani. La moartea sa, actriţa Mariana Mihuţ a declarat că Ciulei a fost ultimul „mare titan” al scenei româneşti.

Marele actor de comedie Jean Constantin s-a stins din viaţă la 26 mai 2010, la vârsta de 82 de ani, din cauza unor probleme cardiace. A jucat în peste 60 de filme şi în zeci de piese de teatru, devenind extrem de cunoscut prin rolurile din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acţiune şi de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu şi serialul de televiziune „Toate pânzele sus” (1976).

Maestrul Gheorghe Dinică a încetat din viaţă la 10 noiembrie 2009, la vârsta de 75 de ani, în urma unui stop cardiac sub ventilaţie.

Maestrul Ştefan Iordache a murit pe 14 septembrie 2008, la o clinică din Viena,  în urma unui stop cardio-respirator pe fondul leucemiei de care actorul suferea.