Pictorul Matei Lăzărescu a murit la 73 de ani: „Dumnezeu să îl odihnească”

0

Pictorul Matei Lăzărescu a murit la 73 de ani. S-a născut în 1948 în București, într-o familie de intelectuali români persecutată de regimul communist. La vârsta de șase ani a realizat primele desene sub îndrumarea tatălui său, medic, desenator și poet.Pictorul Matei Lăzărescu a murit. ”Galeria Romană anunță cu profundă tristețe încetarea din viață, ieri, 1 septembrie 2021, a pictorului Matei Lăzărescu, membru al Grupului Prolog și prieten al Galeriei Romană! Dumnezeu să îl odihnească”, au transmis reprezentanții Galeriei Romane pe Facebook.”Ce veste TRISTĂ, TRISTĂ, TRISTĂ… A plecat la cer un OM minunat, un intelectual rasat, un restaurator excepțional, un pictor pe care îl admiram. Un om de o mare, infinită delicatețe, personaj hărăzit cu numeroase calități. Fie-i odihna ușoară și amintirea veșnică, luminoasă”, a fost unul dintre comentarii.Pictorul Matei Lăzărescu a murit și pentru țăranul român, dar și pasiunea pentru fotografie.

„Restaurarea a fost trăită ca o chemare pentru frumusețea, bogăția și adâncimea lăsate de generațiile care ne-au precedat, și ca un privilegiu, acela de a fi primit în locurile sfinte, ale celor mai prețioase moșteniri.

În pictură și în fotografie, lumina și umbra, lumea măruntă dezvăluită de microscop, pârâul cu strălucirile lui în mișcare, până la norii transformându-se pe cer, m-au atras mereu, aș spune spontan și irezistibil. M-au preocupat în fotografie și felul în care privim și gândim, cum călătorim între ele, cu ele…