Peste 100.000 de oameni au trecut granița României într-o singură zi. Anunțul Poliției de Frontieră

Granițele României sunt din nou asaltate de români care vor să se reîntoarcă în țară. Potrivit Poliției de Frontieră, 100.000 de persoane au tranzitat granința în ultimele 24 de ore.

Autoritățile au anunțat că în ziua de vineri, 10 iulie, la nivelul întregii țări au trecut frontiera 95.900 de oameni, cetățeni români și străini.

În total au trecut granița 36.300 de mijloace de transport în comun, numărul persoanelor care au intrat în țară fiind puțin mai mare în raport cu numărul persoanelor care au părăsit România.

Poliția de Frontieră anunță că 100.000 de oameni au trecut granița României
„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 49.300 persoane cu 18.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 46.600 persoane cu 18.200 mijloace de transport”, au transmis cei de la Poliția de Frontieră, conform stiripesurse.ro.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost cea mai tranzitată graniță, peste 40.100 de persoane cu 19.700 de mijloace de transport alegând această cale de intrare sau ieșire din țară. În total, 19.400 de oameni s-au întors în România.

„Politia de Frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare.

În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră, potrivit sursei citate.

În plină pandemie de Covid-19, peste 1 milion de români au luat cu asalt granița în ultimele luni, speriați de focarele roșii de infectare din Italia,

Germania sau Spania. În prezent, mulți dintre aceștia s-au reîntors la muncă în Uniunea Europeană, însă România rămâne o țară tranzitată în număr mare în fiecare zi de zeci de mii de oameni. scrie fanatik.ro