Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”

0

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, le-a cerut femeilor să evite avortul, recomandându-le, totodată, celor care nu îşi pot permite să îi crească, să îi dea Bisericii.

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Înaltul Ierarh vrea, totodată, prin această doleanţă să contribuie la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare„, a spus Patriarhul Kirill.Patriarhul a identificat, ca principală modalitate de creştere demografică, scăderea numărului de avorturi.

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Biserica Rusă a înfiinţat zeci de centre de criză pentru gravidele aflate în dificultate
Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a asigurat pe femeile care se gândesc să facă avort că Biserica Rusă „acceptă pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie„.

Înaltul Prelat a subliniat faptul că femeile însărcinate aflate în dificultate pot cere ajutor la cele 77 de centre de criză înfiinţate de biserică între Kaliningrad şi Kamciatka.La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a amintit, recent, de schemele de sprijin prin care va oferi ajutoare financiare familiilor ruse greu încercate. Liderul de la Kremlin este de părere că principalul obstacol în calea unui număr mai mare de naşteri îl reprezintă veniturile mici.