Paște 2021. Ce nu trebuie să faci în prima zi de Paște. Aduce ghinion!

0

Paște 2021. Duminică, 2 mai 2021, românii sărbătoresc Paștele Creștin. Iată ce nu trebuie să faci pentru a nu avea parte de ghinion.

Duminică, creștinii vor sărbători Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. De această zi se leagă foarte multe tradiții, datini și obiceiuri, fie formate în interiorul societății românești, fie

”împrumutate” din alte culturi. Mai jos, CIAO.ro vă prezintă o parte din tradițiile și obiceiurile pe care creștinii le țin cu ocazia Paștelui.De exemplu, se spune că de Paște este bine să îți reînnoiești garderoba, fapt ce multe persoane merg la shopping pentru a alege ținute frumoase, vibrante, cu ocazia Paștelui. Se mai spune că atunci când porți haine

noi în duminica Învierii, și corpul și sufletul se purifică. În alte zone ale țării, referitor la reînnoirea garderobei, se spune că bărbații trebuie să aibă o pălărie nouă, iar femeile, o cămașă.

De asemenea, se mai spune că este bine ca flăcăii și fetele, în dimineaţa primei zile de Paşte, înainte să răsarit, să nu fie văzuți de nicio persoană și să se scalde într-o apă curgătoare, pentru a fi iuţi, sprinteni, sănătoşi, harnici şi iubiţi.