Pasager suspect de infecție cu coronavirus pe aeroportul Otopeni

Un bărbat care a ajuns pe aeroportul Otopeni sâmbătă, de la Tel Aviv, a fost preluat de urgență de un echipaj medical și transportat la I

nstitutul „Matei Balș”, după ce a acuzat simptome asemănătoare cu cele ale infecției cu coronavirus.

Aeronava Ryanair în care se afla bărbatul de origine israeliană a aterizat la ora 15:51 pe aeroportul din Otopeni. Comandantul cursei a solicitat de urgență prezența unei echipe medicale, pentru că bărbatul avea simptome asemănătoare infecției cu coronavirus.

Băbatul a fost preluat și transportat la Institutul „Matei Balș” pentru ivnestigații amănunțite.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, au anunțat oficiali ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Ceilalți 178 de pasageri au fos debarcați pe flux normal, după ce au fost verificați de personalul specializat. Au fost luate toate măsurile conforme cu procedurile medicale în vigoare.