Pandișpan de ciocolată ce nu se lasă niciodată! Fără bicarbonat și praf de copt – un succes garantat!

0

Pandișpan de ciocolată. Astăzi coacem un deliciu pentru mic și mare – pandișpan de ciocolată foarte pufos și aerat. Un desert ce poate fi servit ca atare sau folosit pentru prepararea celor mai delicioase torturi.

INGREDIENTE:
-5 ouă;

-180 gr de zahăr;

-10 gr de zahăr vanilat;

-90 gr de făină;

-45 gr de cacao (3 linguri);

-sare.

MOD DE PREPARARE:
1.Separați albușurile de gălbenușuri. Secretul spumei perfecte de albușuri constă în utilizarea unui vas și a unui tel curat, fără urme de grăsime.

2.Adăugați un praf de sare și bateți albușurile, până se formează spuma.

3.Apoi adăugați zahărul vanilat și încorporați treptat zahărul. Continuați să mixați, cât să obțineți vârfuri ferme, timp de aproximativ 9-10 minute.

4.Adăugați treptat gălbenușurile și amestecați cu mixerul, la viteză medie.


5.În alt vas, combinați făina și cacao, apoi cerneți amestecul de câteva ori.

6.Adăugați amestecul de făină și cacao în ploaie în compoziția de albușuri. Amestecați atent, cu mișcări de sus în jos, până aluatul se va omogeniza.

7.Transferați aluatul în forma detașabilă (20 cm) cu baza tapetată cu hârtie de copt. Nivelați suprafața și rotiți puțin forma, să se repartizeze aluatul uniform.

8.Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40-45 de minute, în dependență de mărimea formei și de cuptor. Faceți testul scobitorii.

9.Întoarceți forma cu pandișpan cu susul în jos pe grătar și îl lăsați să se răcească complet.

10.Treceți cu un cuțit pe marginea formei, apoi îndepărtați forma și hârtia de copt.

Pandișpanul deja poate fi servit ca desert, dar dacă ați decis să pregătiți un tort, țineți minte că pandișpanul are nevoie să stea cel puțin 6 ore, apoi îl tăiați în 2-3 blaturi și le ungeți cu crema preferată.