O istorioară cu tâlc Despre și Cum ar trebui să fie educați copiii noștri!

0

Citind istorioare șocante de pe diferite forumuri de mămici ,,ideale” și tătici ,,atotștiutori”, mi-am amintit un caz, poate destul de nesemnificativ, dar care m-a impresionat. Sper că vor fi mai mulți asemenea părinți care știu să-și educe copiii în societatea noastră.

La noi în curte face curățenie o femeie de serviciu. Este o doamnă în vârstă și încă și invalidă, șchiopătează destul de grav. Și iată că într-o zi ea a măturat toate frunzele căzute de pe copaci și le-a adunat în grămezi pe întreg teritoriul, a adus o roabă și o cutie mare pentru a duce toate acele frunze la gunoi. A adunat câteva grămezi în cutie, a stat puțin așezată pe bancă apoi a plecat undeva.

Peste vreo oră, eu am ieșit cu câinele la plimbare și am văzut că toate grămezile sunt împrăștiate prin toată curtea, roaba este răsturnată iar lângă ea își fac de cap câțiva puști de vreo 7-10 ani. Unul a luat mătura și flutura din ea prin frunze, altul încerca să se urce în roabă, al treilea lovea cutia cu piciorul și deja făcuse o gaură în ea.

Indignată, am început să le fac observație, mi s-a alăturat și o vecină care a ieșit la balcon, însă copiii ne-au arătat limbile și au fugit râzând. Când s-a întors femeia de serviciu și a văzut ce s-a întâmplat a început să plângă. După cum mi-a povestit, ea a uitat să-și ia pastilele și s-a întors acasă. Îmi părea foarte rău de această femeie, am încercat să o liniștesc și i-am promis că după plimbare mă voi întoarce să o ajut.

Deodată de noi s-a apropiat un cuplu – un bărbat și o femeie, iar în urma lor mergea unul din băieții care făcuseră mizeria în curte. După cum s-a aflat, ei locuiau în casa de alături, nu demult s-au mutat și au văzut scena cum eu strigam la copii iar fiul lor a aruncat mătura și a fugit.

Părinții și-au cerut scuze de la femeia de serviciu, după care și fiul lor, au cerut mătura de la doamnă și l-au impus să adune toate frunzele și să le ducă la gunoi. Însă cu asta nu s-a terminat totul. Timp de o săptămână observam cum băiatul ieșea de dimineață în curte și mătura gunoiul. Chiar și femeia de serviciu îi spunea ,,Lasă, băiatule, mergi acasă, eu nu mă mai supăr”, dar el continua să facă curățenie.

Sper din tot sufletul, că băiatul va învăța să prețuiască povara muncii altora și va fi respectuos. De asemenea, admir acești părinți pentru metodele lor de educație…