O altă fată a dispărut din Caracal în 1999, după ce a plecat cu o mașină de ocazie. Poliția i-a spus tatălui fetei că aceasta „e în călduri” Citeşte întreaga ştire: O altă fată a dispărut din Caracal în 1999, după ce a plecat cu o mașină de ocazie. Poliția i-a spus tatălui fetei că aceasta „e în călduri”

O dispariție misterioasă a avut loc în Caracal și în urmă cu 20 de ani, în 1999. O tânără a dispărut după ce a plecat tot cu o mașină de ocazie. Tatăl respectivei a primit un răspuns șocant de la poliție: să stea liniștit, că fata „e în călduri”.

Mihaiela Geanina Geneș a dispărut în 1999 și, de atunci, nu se mai știe nimic de ea. Mihaiela Geneș Nelu Geneş, tatăl Mihaielei Geanina Geneş, a povestit, pentru mediafax, că fata lui a plecat în 20 iulie 1999 de acasă, din Caracal, cu o maşină de ocazie şi nu s-a mai întors. Omul a făcut anchetă pe cont propriu şi a aflat că fata lui ar fi ajuns la traficanţii de carne vie din Bulgaria. „Fiica mea fost vândută la traficanţi de droguri chiar de prietenul ei, care începuse să se drogheze şi nu mai avea cu ce să îşi plătească drogurile.

Traficanţii de droguri au vândut-o apoi la doi bulgari, traficanţi de carne vie”, a povestit Nelu Geneş. Tatăl era plecat la înmormântarea unui cumnat Fata a dispărut de acasă într-o perioadă în care tatăl ei era plecat în alt judeţ, la înmormântarea cumnatului său. „Fiica mea a dispărut în 1999 exact în perioada în care a murit cumnatul meu de la Slobozia (Ialomiţa). Eu am fost plecat acolo şapte zile şi când m-am întors şi am pus piciorul pe peronul gării o cunoştinţă mi-a spus ce s-a întâmplat. Familia, rudele nu mi-au zis nimic până am revenit acasă pentru că sunt cardiac”, a spus Nelu Geneş.

A fost luată de o mașină cu numere de Bulgaria „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la casa prietenului fetei şi toate geamurile erau închise, pe uşi erau lacăte. Vecinii lui mi-a spus că Geanina a fost luată într-o maşină de culoare roşie. Am aflat că avea numere de Bulgaria”, a mai spus Nelu Geneş. La poliție, el a întâmpinat aceeași reticență și a primit aceeași porție de umilință ca și părinții celor două fete dispărute recent. „Am pornit la poliţie şi am anunţat dispariţia fiicei. Am dat primele indicaţii şi informaţii şi am cerut să ia urma acestui individ. Răspunsul celor de la Poliţia Caracal a fost următorul: < Şi am spus că are 18 ani şi cinci luni. «Lasă, băi, că e în călduri. Stai mă liniştit că nu trebuie să îţi faci probleme». Cazul seamănă cu cel al celor două fete dispărute de curând. Poliţia i-a tratat şi pe părinţii lor ca şi pe mine”, a mai spus Nelu Geneş.

Tatăl Geaninei Geneş spune că la trei săptămâni după ce a anunţat dispariţia a primit o scrisoare de la IPJ Olt în care i s-a spus că ancheta este în derulare, dar răspunsul nu a mai venit nici până azi. „După trei săptămâni de când am semnalat situaţia la poliţia din Caracal am primit o scrisoare acasă de la IPJ Olt în care, în două fraze, se spunea: « În urma sesizării făcute de dumneavoastră privind dispariţia fiicei vă facem cunoscut că face obiectul unui dosar penal şi cercetările sunt în curs ».

Din momentul respectiv şi până acum când vorbesc nu am mai primit nici un răspuns”, a povestit Nelu Geneş. „L-am dus pe un suspect la poliție, dar i-au dat drumul pe ușa din spate!” La un moment, Nelu Geneş a început căutările pe cont propriu şi când aproape ajunsese să îşi găsească fiica, s-a lovit din nou de indiferenţa instituţiilor statului. „În prima lună am fost chemat la audieri şi de câte două ori pe zi. Apoi când am văzut că se tărăgănează am început cercetările pe cont propriu. Oraşul Caracal este foarte mic şi eu am fost cadru militar şi ne ştiam toţi între noi. Am plătit fiecare informaţie primită. Multe au fost false şi le-am eliminat. Informaţiile le dădeam la Crimă Organizată din cadrul IPJ Olt. Am ajuns să aflu locul în care era fiica mea ţinută, într-o casă din localitatea Vişina, situată între Caracal şi Corabia.

Casa aparţinea mamei unuia dintre traficanţi şi vecin cu respectivul era chiar poliţistul care se ocupa de caz. Era din Vişina şi el. M-am adresat la DIICOT Craiova şi au luat legătura cu IPJ Slatina.

În perioada octombrie-noiembrie a venit un procuror care a stat cu mine de vorbă, ca la o partidă de pescuit, fără nici un dosar în faţă”, a mai spus Nelu Geneş. Bărbatul spune că a ajuns să îl ducă singur pe suspect la poliţie, dar că a fost eliberat imediat. „Cu sprijinul unui vecin din zonă am reuşit să îl găsesc pe prietenul fetei mele. Era un profesor care a murit, care m-a sunat când el venise acasă, pe 15 august, într-o noapte de Sfântă Maria. Am fost cu patru maşini cu rudele, am intrat peste el în casă. A vrut să dea cu cuţitul în mine, dar cu o bară de la un şifonier am reuşit să îi rup mâna şi să îl duc la poliţie, la IPJ Olt. Ce credeţi că au făcut? I-au dat drumul pe uşa din spate. Au venit în noaptea aceea rude, vecini, prieteni şi am protestat în faţa poliţiei. Dimineaţa la 4 am intrat în sediu, la adjunct, care dormea în fotoliu şi cu picioarele pe masă.

Când l-am întrebat ce au făcut individului a spus că i-a dat drumul pentru că procurorul de caz a zis că nu sunt suficiente probe. Din momentul acela martorii care erau cu mine au spus: « Din momentul acesta pe noi să nu ne mai implici»”, a mai povestit Nelu Geneş. E și acum la categoria persoane dispărute pe site-ul Poliției Române Tot pe cont propriu, bărbatul a idenificat şi traseul pe care a fost dusă. „Fata a fost trecută apoi fraudulos pe Dunăre cu barca, deşi ea avea paşaport şi dusă la doi traficanţi de carne vie din Corabia.

Îmi reproşez că nu am ajuns cu câteva ore mai înainte la casa din Vişina, pentru că o găseam în viaţă. De atunci a început calvarul cu poliţia şi seamănă cu cazurile actuale. Mi-au spus că dacă mai spun că nu îşi fac meseria mă bagă la nu ştiu ce încadrări”, a spus Nelu Geneş. Geanina Geneş este şi în ziua de azi pe site-ul Poliţiei Române la categoria persoane dispărute. În dreptul ei scrie însă că „este posibil să fie victima traficului de persoane, ultima dată era în Milano”. Autorităţile române nu au reuşit niciodată să o mai aducă acasă, la familie. Surse din cadrul Poliţiei Olt spun că fata a sunat acasă, pe telefonul fix, la şase luni după dispariţie, spunând că e la Milano. Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă era sau nu vocea Geaninei.