Nou ajutor de la stat pentru români: Familiile vor putea primi lunar suma de 1.900 de lei

0

Guvernul a hotărât acordarea unui nou ajutor pentru familiile românilor.

Un nou proiect depus la Senat prevede ca familiile monoparentale care au în grijă unul sau mai mulți minori să primească lunar suma de 1.900 de lei.

Există totuși și o condiție pentru ca banii să fie acordați: venitul mediu net lunar al familiei care aplică pentru acest ajutor trebuie să fie mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe țară.

”Familiile monoparentale aflate în situație de dificultate al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe țara au dreptul la un sprijin financiar că formă de asistentă socială. Sprijinul financiar se asigură prin acordarea unei indemnizații lunare cu întreținere, în condițiile prevăzute de prezența lege, în sumă netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe țara la data stabilirii dreptului”, se specifică în proiectul de lege.

Conform legii, familia monoparentală este definită ca o familie formată dintr-o persoană singură (necăsătorită, văduvă, divorțată etc.) care locuiește împreună cu unul sau mai mulți copii, în vârstă de până la 18 ani (sau până la 26 de ani pentru cei care urmează cursuri de învățământ la zi) și pe care îi îngrijește.