Ministrul Educației, anunț important! Cine sunt elevii care vor face ore online din toamnă

0

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre noul an școlar. Autoritățile au anunțat clar că elevii revin din bănci

de la 13 septembrie, dar totul depinde de evoluția pandemiei în țară. Astfel, ministrul Educației a anunțat că unii elevi ar putea face din nou ore online.

Elevii pot reveni la orele online
Noul an școlar va începe în regim normal, așa cum au stabilit autoritățile de la noi din țară. Atât președintele, cât și ministrul Educației au declarat că susțin revenirea elevilor în bănci de la 13 septembrie, dar se pare că Sorin Cîmpeanu ia în calcul și alte scenarii, în cazul în care valul al patrulea al pandemiei de Covid se va intensifica în România.Ministrul crede că pandemia nu va mai lovi atât de tare și școlile vor reuși să-și continue activitatea așa cum trebuie, pentru că acolo se respectă cel mai mult regulile de igienă și de prevenire a infectării.

Totuși, elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, iar școala este obligată să le asigure accesul la orele online.„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…)