Ministrul Educaţiei, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre noul an şcolar. Ce se întâmplă cu elevii nevaccinaţi şi cum se vor face ore dacă apar cazuri într-o clasă

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunţă că “este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seară că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online și că în acest moment varianta luată în calcul este începerea școlii din 13 septembrie, în format fizic.

Masca rămâne obligatorie “Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.

Este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară. Masca de protecție, această nouă tulpină nu îi mai ocolește pe cei tineri, mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spațiilor de învățământ, distanțarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%)

vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit B1 TV.