Mihaela Ceaușescu, despre vărul său, Nicu: „Și-a pus o broboadă, s-a îmbrăcat femeie, eu la volan și l-am plimbat”

Mihaela Ceaușescu, fiica lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului, a dezlăluit, luni, 22

noiembrie 2021, detalii mai puțin cunoscute din viața lui Nicolae Ceaușescu și a familiei acestuia.

Nepoata dictatorului mărturisește că dintre toți verii săi cel mai bine s-a înțeles cu Nicu Ceaușescu, al treilea fiu al Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, prim-secretar al organizației PCR Sibiu către sfârșitul regimului comunist din România și considerat un potențial succesor în funcție al tatălui.

Iar motivul pentru care Mihaela Ceaușescu a avut o relație specială cu vărul Nicușor era felul mai rebel al amândorura. Zoia Ceaușescu era o fire mai introvertită și retrasă

„Eu nu am fost foarte apropiată de Zoia, dar am văzut-o de destul de multe ori. În primul rând că prieteniile adevărate între veri – iar noi am fost mulți, cred că 18 – se leagă în copilărie. Când eu am venit, deja erau legate – fuseseră colegi de școală, de clasă, se vizitaseră. Eu am venit așa…

I-am cunoscut, dar nu am mai reușit să leg niște prietenii temeinice cu verii mei, deși eram destul de apropiați de vârstă. Cred că eram și puțin altfel. Venind dintr-o țară altfel, sigur tot socialistă Praga, dar altă cultură, era mult mai deschisă și era o anumită civilizație, o anumită austeritate a persoanei.

Prima dată când am auzit aici niște înjurături pe care nu le auzisem în casă nici nu am înțeles foarte bine despre cine este vorba. (…)

Am fost mai apropiată de Nicu, pentru că temperamental eram foarte asemănători noi doi. Zoia a fost întotdeauna foarte discretă, foarte retrasă. Greu ajungeai la ea, eu cred că era introvertită. Eu nu am fost retrasă niciodată, am fost mai zbuciumată. În sensul bun”, a povestit Mihaela Ceaușescu.