Metoda incredibil de simplă cum puteți îndepărta ”mirosul de dulap” al hainelor!

Puțini se gândesc la faptul că în dulap se păstrează o avere întreagă. Da, garderoba poate concura adesea pentru titlul celui mai scump loc din casă. Și este foarte neplăcut când hainele păstrate în dulap au un miros straniu, de parcă s-ar fi aflat timp de 1 an prin depozitele second hand. Vă prezentăm un mic truc care vă va ajuta să înlăturați acest efect nedorit. Recomandat de faimoasa Martha Stewart!

Martha Stewart este un expert la nivel global în ceea ce privește curățarea casei, ordinea și confortul. Deci, puteți ține cont de sfatul ei cu inima împăcată. Pe lângă aceasta, ea este femeia care adoră lucrurile frumoase. Și pentru ca hainele ei să rămână întotdeauna proaspete, chiar dacă au atârnat în dulap timp de o jumătate de an, Martha ne descoperă un secret.

Dacă ați observat că și hainele dumneavoastră ”miros a dulap”, să știți că devină este umiditatea excesivă. Aceasta duce la creșterea numărului bacteriilor, care provoacă un miros neplăcut de umezeală. Pentru ca umiditatea să nu se îmbibe în fibrele țesăturii, trebuie să instalați în dulap un fel de ”absorbant al umezelii”. Și cu acest rol se va descurca minunat cea mai obișnuită cretă.

Martha Stewart recomandă să cumpărați cea mai ieftină cretă pentru școală sau pentru creația copiilor, să o scoateți din cutie și pur și simplu să o repartizați pe rafturi sau în sertare. Iar persoanele cu gust estetic pot lega bucățile de cretă cu o panglică, ca în imaginea de mai jos.

Creta va absorbi toată umiditatea în exces și astfel vă va scăpa, pe dumneavoastră și hainele, de mirosul de umezeală. Creta o puteți schimba chiar și o dată în 6 luni.

Mult spor!