Raed Arafat, mesaj dur pentru români: „Au apărut focare”

0

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spune că, în prezent, numărul cazurilor noi de COVID-19 în România a început să scadă, însă acest trend poate să se schimbe.

Arafat atrage atenţia asupra respectării mijloacelor de prevenire, dând ca exemplu focarul de

coronavirus izbucnit în Dâmboviţa, în rândul muncitorilor unei fabrici, şi spunând că infectarea acestora s-a produs în mijloacele de transport în comun.

“Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o emisiune la TVR.

El a spus că ”în mod normal” la mijlocul săptămânii viitoare se va vedea dacă va exista din nou o creştere, dacă aceasta este controlabilă sau nu, şi dacă este nevoie de noi măsuri luate de către autorităţi.

Raed Arafat, mesaj pentru români: ” Am aratat cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască”
Mai mult decât atât, şeful DSU Raed Arafat a explicat, printr-o schemă publicată miercuri pe pagina sa de Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție. Potrivit acesteia, dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta are mască de protecție.

„Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris Arafat pe rețeaua de socializare.

Potrivit schemei publicate, dacă o peroană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta din urmă poartă un astfel de echipament de protecție.

Probabilitatea de infectare scade la 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată poartă măști de protecție.