Maritata cu forta la 8 ani, a murit in noaptea nuntii. Sotul era cu zeci de ani mai batran

Rawan, o fetita in varsta de doar 8 ani din Yemen, a murit in noaptea nuntii din cauza leziunilor interne provocate de sotul ei, in varsta de 40 de ani.

Yemenitii sunt revoltati de acest caz si cer ca mirele, numit in presa „bestie”, sa fie retinut, iar familia fetitei sa fie judecata pentru ca practica de a casatori fetite foarte tinere cu barbati mai in varsta sa ia sfarsit.

Mariajele timpurii fortate sunt frecvente in multe religii,adesea sfidand legile nationale. Comunitati intregi cred ca aceastametoda este potrivita pentru cresterea unei tinere femei, atuncicand este posibil ca ea sa-si piarda virginitatea cu o persoanacare nu este sotul ei.

In Yemen s-a descoperit si un alt caz in care o fata de zece ani a fost maritata cu un barbat de 50 de ani. Jurnalistii au aflat ca cineva a chemat politia la nunta, insa tatal miresei i-a poruncit acesteia sa incalte pantofi cu toc pentru a parea mai inalta si sa isi acopere fata cu un val, amenintand ca daca va fi trimis la inchisoare, o va ucide atunci cand va fi eliberat. Politia a plecat, iar fata a fost obligata sa se casatoreasca.