Mare atentie! Ce se intampla in corpul tau daca mananci prea multe banane

Ce se intampla daca mananci prea multe banane.

Mit si adevar: efectele negative pe care le au bananele pentru corpul tau.

Bananele sunt unele
dintre cele mai populare fructe la nivel mondial, fiind cultivate in peste 130 de tari din intreaga lume. Desi au o compozitie sanatoasa, ce contine elemente esentiale precum fibre, vitamina C, vitamina B6, potasiu sau magneziu, consumul de banane in cantitati mari poate deveni toxic pentru organism.
Iata ce se intampla daca mananci prea multe banane:

Din cauza continutului ridicat de tiramina si feniletilamina, bananele consumate in cantitati mari pot provoca dureri de cap din cauza ca cei doi aminoacizi dilateaza vasele de sange. Presiunea sangelui in creier devine astfel crescuta, si asa apar durerile de cap.

Prea multe banane deterioreaza nervii
Bananele sunt extrem de bogate in vitamina B6, care are un rol de protectie a sistemului nervos. Paradoxal insa, atunci cand in organism este o supradoza de vitamina B6, nervii aflati la extremitati sunt distrusi din aceasta cauza.

Prea multe banane provoaca somnolenta

Banane: ce beneficii are consumul de banane
Consumate in cantitati corecte, bananele pot avea o multime de beneficii. Spre exemplu, bananele pot reduce riscul de aparitie al canccerului, deoarece contin o cantitate foarte mare de vitamine si minerale.

De asemenea, bananele sunt extrem de bogate in vitamina C, care neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi.

Consumul regulat de banane poate preveni hipertensiunea arteriala, deoarece potasiul din compozitie poate echilibra cantitatea de sodiu din sange, element care duce la cresterea tensiunii.

Consumul de banane regleaza si sistemul digestiv; previn constipatia, datorita fibrelor din compozitie, si te pot scapa de crampe sau diaree atunci cand este cazul.

Nu in ultimul rand, consumate in cantitati corecte, bananele reduc riscul aparitiei cardiopatiei ischemice cu pana la 59%, datorita potasiului din compozitie. De asemenea, continutul ridicat de vitaminele C si B6 protejeaza functiile inimii.