,Mama” care crește 126 de copii! Maica Ecaterina, îngerul care călăuzește suflete. Tot respectul !

Maica Ecaterina, o mama cu 126 de copii. Ingerul care calauzeste suflete. La intrarea in Radauti,

dinspre Suceava, vezi insirate mai multe case frumos colorate, iar in mijlocul lor o biserica.

E Asezamantul Sfantul Leontie din Radauti, un loc pe care 126 de copii il numesc acasa.

Maica Ecaterina, o femeie cu un chip bland, ii priveste pe copii cu zambetul pe buze, ii indruma, ii sfatuieste, ii iubeste si incearca sa recupereze suflete greu incercate.

Printre pustii care traiesc la Asezamant se afla copii abandonati, copii pusi la cersit, abuzati sau suflete care au trecut prin alte drame si cu care viata nu s-a purtat cu manusi.

Maica Ecaterina ii cunoaste pe toti si pentru fiecare in parte are o vorba buna, o indrumare, un sfat.

„Ei trebuiesc pregătiți pentru familie mai departe pentru că ei n-au avut modele, n-au avut părinți. Și am avut copii care în momentul în care le spuneam despre familie sora, dar nu înțeleg conceptul de familie.

Nu au model. Și e foarte greu. Încerc să modelez o persoană care la un moment dat va trebui să se transforme în acel tată sau mama pe mai departe pentru copiii lor”, a spus Maica Ecaterina pentru Stirile PRO TV.

In Asezamantul Sfantul Leontie din Radauti sunt 12 case in care traiesc 126 de copii de toate varstele. Povestea locului pe care sufletelele il numesc casa a inceput inca din 2004.

Staretul manastirii Bogdana, parintele Iustin, a decis ridicarea Asezamantului. 10 milioane de euro a costat totul, banii provenind de la manastire, donatii si o mica parte de la stat. Maica Ecaterina se afla printre copii, inca de la inceput.

Maica Ecaterina, o mama cu 126 de copii. Ingerul care calauzeste suflete
Maica Ecaterina: „De 8 ani de zile de când sunt aici mi-am dat seama că și cei care afișează un caracter mai puternic, e o barieră pe care și-o așează în față. Și dacă nu o descoperi la timp refulează când nu are pe cineva lângă sau nu vor ști cui să ceară ajutor. Și tot încercăm să săpăm cât mai adânc și mai adânc.”