La ce simptome trebuia să fie atent Cătălin Botezatu. Cancerul de colon dă semne! 6 simptome pe care nimeni nu le baga in seama

0

Cancerul de colon rămâne în continuare una dintre maladiile cu şanse reduse de supravieţuire, mai ales din cauza diagnosticării târzii.

Deşi este asociat de regulă cu persoanele vârstnice, cancerul de colon poate apărea şi la tineri, iar principala cauză ar fi, potrivit specialiştilor, epidemia de obezitate care cuprinde planeta.

Mulţi bolnavi ignoră sau ascund simptomele, de jenă sau de teamă, şi astfel se ajunge la medic în stadii mult prea avansate ale bolii, când tratamentul nu mai poate face mare lucru.

UROTRIN
Ca să crească potența de 15 ori în 4 minute, notează rețeta
AFLAȚI MAI MULTE→
„Oamenii se feresc să discute despre această zonă intimă”, spune dr. Jennifer Inra, gastroenterolog la spitalul Brigham din Boston.

Iată care sunt cele 6 simptome ale cancerului de colon care nu trebuie ignorate!

6 simptome ale cancerului de colon

Hemoragia rectală

– „este unul dintre cele mai des întâşnite simptome ale cancerului de colon”, avertizează dr. Alfred Neugut, medic oncolog la Universitatea Columbia. Dacă observi urme de sânge pe hârtia igienică, în vasul WC-ului sau în materiile fecale, programează-te la medic. Sângele poate fi roşu deschis sau maro închis.

Anemia feriprivă (anemia prin carenţă de fier)

– este strâns legată de sângerarea anală, deoarece aceasta cauzează pierderea de fier din organism. Dacă te simţi obosit mai tot timpul şi eşti palid, mergi la medic pentru
analize de sânge. Acestea pot descoperi dacă ai suficiente celule roşii în sânge, precum şi nivelul de fier.

Durere abdominală

CITEȘTE ȘI

Pensie de la stat în 2021: ce ne așteaptă?
Ziarunirea

Ca să crească potența de 15 ori în 4 minute, notează rețeta
Urotrin

Un nou secret pentru slăbit: topește 8 kg în 2 săptămâni
Prolesan Pure

Un român a șocat lucrătorii din aeroport: câștigă 6000€ zilnic!