Klaus Iohannis, făcut praf de presa din ţara părinţilor săi.

Publicaţia Augsburger-allgemeine a realizat un portret critic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis în

care menţionează că „are de luptat cu turbulențe politice în propria țară și nu reușește să impună în România reformele profunde”.

Istvan Deak, autorul materialului, a amintit că preluarea mandatului de şef al statului de către Klaus Iohannis „a născut multe aşteptări. Nu toate au fost îndeplinite până azi”.

De asemenea, publicaţia germană mai precizează că Iohannis era „cândva era un purtător de speranța pentru Europa: președintele României Klaus Iohannis, membru al minorității germane, care este un european convins și dorea să lupte împotriva corupției”.Alte Articole

O femeie şi-a dat vălul jos, după 19 ani. Oamenii s-au îngrozit când au văzut cum arată chipul ei

Dan Tudorache strânge semnături în Piaţa Matache pentru demiterea …O fostă senatoare PNL îi ia apărarea lui Florin Cîţu. „Nu …

„Între timp, are de luptat cu turbulențe politice în propria țară și nu reușește să impună în România reformele profunde. Nu puțini din compatrioții lui Iohannis își pun speranțele deja într-un posibil urmaș a lui Iohannis.

Iohannis este pentru mulți români un politician neobișnuit. Nu este gălăgios, evită scandalurile. În 2014 a candidat din partea PNL si a câstigat președinția. Fostul primar din Sibiu a promis “pas cu pas o Românie normală și educată”, notează publicaţia germană, citată de G4media.

Citeşte şi: Exclusiv. Codrin Ştefănescu: „Ţinta nu este Cîţu, ţinta este Klaus Iohannis”

Klaus Iohannis, făcut praf de presa din ţara părinţilor săi. „Folosește un limbaj de lemn. Opoziţia l-a numit “Mutul”

Publicaţia din Germania, ţara în care locuiesc părinţii preşedintelui, a subliniat că victoria lui Klaus Iohannis în 2014 a fost considerată o surpriză, în coniţiile în care „premierul de atunci, Victor Ponta era clar favorit”.

„Iohannis nu a făcut o campanie extraordinară. Fostul profesor de fizică a avut dificultăți să explice cum a dobândit cinci imobile.

El a explicat că a dat meditații și că alții ar trebui să se întrebe de ce nu le-a reuşit şi lor să facă la fel ca el. Răspunsul la aceasta întrebare a produs ecou negativ peste ani. În primii doi ani de mandat a fost vazut rar în public. Era considerat şi arogant şi opozitia l-a numit “Mutul”, conform sursei citate.

Publicaţia germană a evidenţiat faptul că Iohannis a pierdut simpazianţi în momentul în care a fost nevoit să o demită de Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, o decizie care a stârnit proteste din partea românilor. De asemenea, în privinţa politicii externe, „președintele a urmat clar linia UE si pro NATO. Încă de la început a căutat contactul cu Angela Merkel. Mai târziu chiar cu Donald Trump”.