ÎȚI MAI AMINTEȘTI DE ELIZA, FATA ADRIANEI ILIESCU?

Este cel mai mediatizat copil din România pentru că a fost adusă pe lume de Adriana, cea mai vârstnică mamă din țară, iar acum se apropie cu pași repezi de adolescență.

Eliza s-a făcut o mică domnișoară și așa cum se întâmplă cu majoritatea tinerilor din ziua de astăzi, mezina familiei Iliescu petrece foarte mult timp pe rețelele de socializare. De-aici am aflat că tânăra nu se dă în lături atunci când vine vorba de un chiul în gașcă și nici de la mesaje neobișnuite.

Ultimele postări ale micuței relevă faptul că este una dintre liderele cercului său de prieteni, dovadă numărul mare de amice pe care le are.

Adriana Iliescu a născut-o pe Eliza Maria Bogdana pe data de 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești, intrând astfel în Cartea Recordurilor, la acea vreme, ca fiind cea mai bătrână mamă din România. Fosta profesoară universitară Adriana Iliescu avea 66 de ani atunci când a adus-o pe lume pe Eliza, o fetiţă pe care şi-a dorit-o mulţi ani.

Eliza își iubește foarte mult mama, dar este evident că fetița ar dori să afle cine este tatăl ei. Astfel, Eliza i-a cerut explicații mamei în legătură cu acest subiect delicat. „M-a întrebat unde e taticul ei. I-am spus că tăți este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul”, a mărturisit Adriana Iliescu.

Eliza nu își cunoaște, încă tatăl, iar șansele ca acest lucru să se întâmple vreodată sunt, oricum, foarte mici. Interesant este că, la momentul procedurii medicale, Adriana Iliescu se afla la menopauză. Ea a fost, astfel, fertilizată in vitro. Avea 66 de ani. Ovulul și sperma au provenit, firește, de la donatori anonimi, Adriana fiind ceea ce se numește ”mamă purtătoare”.

Adriana Iliescu trage din greu pentru a-şi întreţine fiica adolescentă. Fostul profesor universitar a dezvăluit suma de bani pe care o are lunar pentru întreţinerea fiicei de 13 ani.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, a mărturisit că este norocoasă faţă de alţi pensionari şi că se poate lăuda cu o pensie de aproape 2.000 de lei. Cu toate astea, fostul profesor universitar spune că e nevoie să fie foarte atentă la cumpărături pentru a avea resurse să-şi crească fetiţa.

“Comparativ cu a altora, pensia mea este frumusica. Am o pensie de aproape 2000 de lei. Nu sunt multi bani pentru doua persoane, dar nici putini. Daca chibzuim acesti bani foarte bine, ne ajung si, Slava Domnului, ne descurcam! Nu ne plangem, alti pensionari o duc mai greu. Facem cumparaturi de la piata, gatim, ne aprovizionam din vara pentru iarna si avem grija pe ce cheltuim. Suntem atente si la reducerile de la mall. Cand incep si aud de ele, profit ca sa o innoiesc pe Eliza. Cumpar un tricou, o bluza, o fustita, ce ii trebuie oricarui copil”, declara Adriana Iliescu la un moment dat.