A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

0

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul “Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie.

În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani a fost intubat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri dimineaţă decesul unui preot din Suceava, în vârstă de 90 de ani, care avea ca boli asociate HTA şi boală cardiacă ischemică, potrivit Agerpres.

Ce spunea despre pandemie ÎPS Pimen
ÎPS Pimen a fost unul dintre cei mai iubiți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române.

A vorbit despre vremurile de cumpănă ale pandemiei chiar înainte de se infecta el însuși:

”Trebuie să vin în ajutorul celor aflați în nevoie, este un război, un război sufletesc, un război social, un război în domeniul faptelor de întrajutorare, în prima linie se află medicii și întreg corpul sanitar, se află oamenii care au menirea, care trebuie să asigure ordinea și măsurile de prevenire a îmbolnăvirii. Trebuie să stăm departe unii de alții fizic, nu și sufletește, trebuie să stăm în casele noastre”.

”Astăzi trecem printr-o mare încercare privind sănătatea trupului, viața noastră, anume epidemia cauzată de coronavirus. Remediul pentru acum e să dăm ascultare recomandărilor și îndrumărilor medicilor, respectând măsurile, ținând seama de principiul Sfintei Scripturi, întăi firescul, apoi duhovnicescul”,

a mai spus ÎPS Pimen, potrivit stirileprotv.ro.

Înaltul ierarh a fost cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod.

El a rămas în memoria românilor ca fiind cel care l-a adus pe Regele Mihai la Mănăstirea Putna, în 1992.