IOHANNIS, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DE ULTIMĂ ORĂ!

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca săptămâna viitoare, o şedinţă a CSAT pentru a se discuta despre situaţia tensionată din Marea Neagră.

Klaus Iohannis a declarat că situația este îngrijoarătoare având în vedere conflictul dintre Rusia și Ucraina.

”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei.
Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte importante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren. Tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați.”- a spus șeful statului.
Președintele a anunțat că va convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a discuta despre această situație.

“Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat joi şeful statului.

Mai multe state și-au arătat îngrijorarea cu privire la conflictele existente dintre Rusia și Ucraina.

Rusia a avertizat NATO să nu trimită trupe pentru a ajuta Ucraina, pe fondul rapoartelor despre o mare construcție militară rusă la granițele sale.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va lua „măsuri suplimentare” dacă NATO ar face o astfel de mișcare.

În estul Ucrainei continuă ciocniri sporadice și de nivel scăzut între trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia.