”Înteaga comunitate medicală e mult mai săracă” – O somitate în domeniul medical a murit la 82 de ani

”Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive”, Manuela Stănculescu, a decedat în urma unui anevrism de aortă.

”27 iunie 2020 Dr. Manuela Stănculescu, Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive adresate pacientului oncologic, s-a mutat la Domnul!

Prin dispariția distinsei și remarcabilei noastre colege Manuela Stănculescu,

una dintre conștiințele curate ale lumii medicale Românești, întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă.

Va rămâne pentru totdeauna în memoria colegilor și a pacienților Domniei Sale prin exemplul său de devoțiune și empatie. Un ultim omagiu îi va putea fi adus Luni 29 Iunie ora 13.00 la Cimitirul din Sinaia. Condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să o odihnească!
Cu adâncă tristețe,
În numele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.):

Prof. dr. Șerban Bubenek – Președinte”, au fost cuvintele medicului ATI despre decesul doamnei doctor în vârstă de 82 de ani, , citate într-un comunicat de presă.

Dr. Manuela Stănculescu și anevrismul de aortă
Anunțul care a întristat toată comunitatea medicală fost făcut de medicul Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, și colegul doamnei doctor Manuela Stănculescu, ce a fost răpusă de un anevrism aortic, la vârsta de 82 de ani.

”De foarte multe ori această boală nu are nici un simptom. Alteori, datorită compresiei organelor învecinate de către dilataţia arterială, pacientul se poate plânge de constipaţie, dureri lombare sau abdominale.

De obicei, în cazurile simptomatice anevrismul este în prag de fisurare sau rupere. Examenul necesar, pentru a stabili conduita terapeutică, este tomografia computerizată (CT) cu substanţă de contrast (angio-CT) sau RMN” este explicația anevrismului de aortă, postată de un spital din București. SCRIE WOWBIZ