IMAGINI APOCALIPTICE! Tornadă devastatoare în Cehia: Mai mulți oameni au murit și peste 150 au fost răniți. „E iadul viu”

0

Peste 150 de persoane au fost rănite în urma tornadei din Cehia
Șapte localități au fost afectate de tornadă

Sute de case au fost avariate în Moravia de Sud

Nu se știe încă numărul persoanelor care și-au pierdut viața UPDATE 11.20. Imaginile prăpădului pe care l-a lăsat în urma sa tornada

O tornadă devastatoare a lovit, joi seara, Cehia. Șapte localități din sud-estul țării au fost distruse, iar peste 150 de persoane au fost rănite.

Tornada a fost însoțită și de o ploaie cu grindină de mărimea mingilor de tenis, au spus salvatorii. Fenomenul meteo a distrus mai multe case și a provocat un număr încă necunoscut

Imaginile video postate pe rețelele de socializare arată clădiri și mașini distruse, arbori smulși din pământ și mai multe incendii.

„Este un iad viu”, a declarat, joi, guvernatorul regional al Moraviei de Sud, Jan Grolich, după ce a vizitat zona.O purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenție locale, Hedvika Kropackova, a declarat că mai mulți oameni și-au pierdut viața, dar numărul lor este necunoscut pentru că sunt încă prinși sub derâmături.Oficialii spitalului din orașul Hodonin, situat la granița cu Slovacia, au declarat că 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.Sute de case au fost, de asemenea, avariate în regiunea Moravia de Sud și zeci de persoane au fost internate.