Gestul unui om adevărat! I-a donat o parte din ficat unei necunoscute

Romeo Kulcsar, un tânăr în vârstă de 24 de ani, angajat în Danemarca, a aflat în timpul unui concediu petrecut în țară de problemele de sănătate ale unei fete, și, fără să ezite, s-a oferit să îi doneze necunoscutei o parte din ficatul său.

Gestul unui om adevărat! I-a donat o parte din ficat unei necunoscute
Anett Mărcuș are 23 de ani, și în urma unei ciroze hepatice autoimune avea nevoie neapărat de un transplant de ficat.

Deși au vârste apropiate și locuiesc în două localități învecinate, Romeo Kulcsar şi Anett Marcuş s-au cunoscut de abia în momentul în care el și-a oferit ajutorul pentru transplant, fără niciun alt interes.

Transplantul a avut loc la mijlocul lunii ianuarie, după multe luni de controale şi analize, şi, spun medicii, este o reușită. Cei doi sunt în prezent în Bucureşti, la Spitalul Fundeni,

”Când ii vorba sa salvezi o viaţa nu stai sa calculezi cât curaj ai…. Am dat declarie la notar ca de buna voie şi neforţat de nimeni fac gestul asta… Dacă eu eram in locul ei şi mie mi-ar fi plăcut sa ma ajute cineva!”, a spus Romeo, după ce a ieșit din operaţie.

”Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moştenit o celulă moartă la ficat… Romeo fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca(locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei şi i-a sărit imediat în ajutor! Neştiind dacă grupele sanguine se potrivesc sau nu! PUR ŞI SIMPLU I-A SPUS CA ÎI DONEAZĂ EL! Şi-au avut noroc! Din Noiembrie “colindă” spitalele ca să le coincidă toate probele… A fost totul in regulă!

Aşa că ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! După o operaţie de 8 ore, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, Romeo i-a donat Anettei o bucăţică din ficatul lui! Operaţia a reuşit, iar cei doi sunt bine!”, a dezvăluit întâmplarea Cristian Irimuş, pe pagina sa de Facebook.

sursa: 3dots.ro