George Simion (AUR) cere deschiderea unui dosar penal împotriva prințului care a ucis cel mai mare urs din România: „Nu suntem bătaia de joc a Europei!”

0

George Simion, co-președintele partidului AUR, cere pedepse dure pentru prințul de Liechtenstein, care ar fi plătit 7.000 de euro pentru a împușca un urs-trofeu, la Covasna.

Concret, deputatul AUR a cerut instituțiilor de cercetare penală din România să deschidă un dosar penal împotriva lui Emanuel de Liechtenstein.

„Nu este posibil să fim bătaia de joc a Europei. Nu este posibil ca domnul Tanczos Barna, ale căror relații și afinități pentru județele Covasna și Harghita le cunoaștem, să nu reacționeze. Nu suntem bătaia de joc a Europei.

De aceea cerem instituțiilor europene să reacționeze. Cerem instituțiilor de cercetare penală din România să deschidă dosar

penal împotriva acestui așa-zis prinț și reamintesc tuturor că nu suntem groapa de gunoi a nimănui. Pentru că așa se interpretează.

Se aduc tone de gunoaie și se deversează în munții noștri, vin unii și alții și plătesc pentru copii, pentru a omorî animale și fel de

fel de lucruri pe care n-ar putea să le facă în țara lor”, a declarat George Simion în cadrul unei conferințe de presă.„Ursul Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee”
Și ecologiștii aduc acuzații grave în cazul uciderii ursului Arthur, considerat cel mai mare din România.

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană.