Explicația Psihologului: Iată de ce se întorc foștii parteneri.

0

V-ați despărțit. El te-a părăsit. L-ai considerat iubirea vieții tale. Povestea voastră de dragoste s-a dezvoltat rapid. Te-a fascinat de la prima vedere. Îți spunea cuvinte frumoase, îți oferea daruri, era galant și discret, iar tu ai distrus totul. Cel puțin asta ți-a spus când a dispărut pentru prima dată.

Nu ai înțeles care a fost vina ta. Poate că ai ridicat vocea, când a întârziat o oră sau poate că nu i-a plăcut răspunsul tău. Când a apărut în cele din urmă, ți-ai cerut iertare și l-ai rugat să se întoarcă. Așa a început să-ți slăbească voința și să-ți se distrugă sentimentul de demnitate. Te-ai pierdut treptat și te-ai dizolvat tot mai mult în el. De data aceasta, probabil ai făcut ceva teribil și el a dispărut complet. Sentimentul de vinovăție te-a copleșit.

Ai derulat în minte de mii de ori ultima voastră întâlnire, încercând să înțelegi ce l-ar fi putut mânia sau jigni. Ai făcut sute de încercări să-l întorci, iar el nu-ți mai răspunde la apeluri și mesaje.

De multe ori acest bărbat, ba venea, ba dispărea din viața ta. Însă acum ai înțeles: “Acesta e sfârșitul!”. Ți-a fost greu, dar ai preluat controlul asupra ta, ți-ai schimbat obiceiurile, aspectul, munca și cercul de prieteni, ca să nu-ți mai amintească de el. Ai suferit și brusc, la miez de noapte îți scrie: “Salut! Ce faci?” sau” Știi te-am visat astăzi ” și inima îți iese din nou din piept, îți tremură mâinile.

El îți cunoaște toate punctele slabe, apasă pe ele și cu pricepere se folosește de asta.

Știi foarte bine că lucrurile nu vor funcționa, acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, însă toată lumea ta într-o clipă se adună la un singur gând: “Poate de data asta va fi altfel….?”.

Dacă te-a întrebat, ce mai faci, înseamnă că a vrut să știe ce mai faci, dar nu „și-a dat seama că nu poate trăi fără tine“, „a decis să-ți ceară mâna“, „și-a dat seama că ești jumătatea lui”. Nu, și încă o dată nu. Dacă ar fi vrut să spună acest lucru, ți-ar fi spus, el însă doar te-a întrebat ce mai faci și a dispărut din nou.

Astfel de oameni nu sunt capabili să simtă compasiune. Ei nu regretă ceea ce au făcut. Pentru ei, într-adevăr este foarte important să te facă dependentă de ei și să se bucure de puterea lor. Ei se afirmă prin supunerea și chiar distrugerea partenerului. 

“Ei știu foarte bine ce fac sau cel puțin își dau seama că fac ceva rău. Dar nu-i mustră conștiința. Ceea ce distinge acești oameni de noi, este un gol în suflet “, scrie psihiatrul american Martha Stout în cartea “Sociopatul care trăiește în vecinătate “. Respectiv, nici de suferința noastră nu le pasă.

Ce poți să faci dacă te-ai recunoscut în acest articol? Răspunsul meu este: Fugi! El nu se va schimba niciodată. Nu-l poți vindeca, remodela, reeduca. Și nici nu poate fi ajutat cu terapie, pentru că narcisiștii rareori caută ajutor psihologic. Ei nu consideră că trăiesc greșit, întrucât conceptul de “conștiință” le lipsește.

Vestea bună este că narcisiștii și psihopatii își aleg ca victime numai femei deosebite, strălucitoare. Ele sunt atractive, talentate, inteligente, energice, de succes, posedând calități spirituale extraordinare. Da-da, ești exact așa, ceea ce înseamnă că mulți bărbați vrednici și-ar dori o viață alături de tine. Apreciază-te!