„Este prea târziu să mai fie oprită răspândirea Omicron”

„Este prea târziu să mai fie oprită răspândirea Omicron”, indiferent de restricțiile de călătorie.

Este avertismentul unui virusolog britanic, adus la cunoștința guvernului de la Londra, informează BBC News.

Profesorul britanic Mark Woolhouse, membru al Grupului științific de reacție la pandemie, care

consiliază guvernul de la Londra, a spus că restricțiile de pe aeroporturi nu vor face o „diferență semnificativă”, deoarece noua variantă de coronavirus „se răspândește deja destul de rapid”.
Citeste si: A început testarea elevilor

„Se închide ușa de la grajd după ce calul a ieșit deja”
Expertul a declarat duminică seara la BBC One: „Cred că acesta ar putea fi un caz clasic de închidere a ușii grajdului după ce calul ieșit deja. Dacă Omicron se află deja aici și dacă există transmisie comunitară în Marea Britanie, și lucrurile cu siguranță arată așa, atunci transmisia comunitară va conduce la un val următor”.

Restricții pentru limitarea răspândirii Omicron în România
Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate deja în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat sâmbătă seara Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății de la București, Alexandru Rafila, a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

România introduce formularul de localizare a pasagerilor, din 20 decembrie
De asemenea, România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a mai anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.