Doliu uriaș! A murit unul dintre marii eroi ai României: Șocul plecării sale este copleșitor

Este doliu în Timișoara după ce unul dintre demonstranții în Revoluția Română și unul dintrei cei 11 membri fondatori ai Societății Timișoara s-a stins din viață.

Acesta avea 79 de ani.
Doliu uriaș în România! Un cunoscut demonstrant în Revoluția Română din Timișoara s-a stins din viață. Este copleșitor

Mai precis, este vorba despre Claudiu Iordache, unul dintre demonstranții în Revoluția Română de la Timișoara, fiind și unul dintre cei 11 membri fondatiri ai Societății Timișoara, o organizație înființată în prima lună după Revoluția din 1989.

Această organizație a emis ”Proclamația de la Timișoara”, al cărei punct 8 propunea o Lege a Lustrației. La acel moment, Iordache a fost împotriva aplicării Punctului 8 de la Timișoara, considerând că este îndreptat strict împotriva lui Ion Iliescu. În anul 2014 a declarat că „Ar fi trebuit să susţin ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”.

Tragicul anunț a fost făcut pe pagina sa de Facebook, acolo unde a fost postat un mesaj de către ”ființele cele mai dragi” ale sufletului său.

„CLAUDIU IORDACHE. ÎNTRU AMINTIRE ETERNĂ A UNUI OM LIBER. Cu două săptămâni în urmă și-a sărbătorit ziua de naștere împreună cu noi, în bucurie și voie bună, împărtășindu-ne gânduri pentru prezent și planuri pentru viitor, planuri pentru cărțile la care lucra și a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus, pe care o aștepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieții noastre.

A plecat atât de neașteptat, de nedrept, încât șocul plecării sale este copleșitor, strivește sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înțeleagă. Ar fi putut fi în viață în acest moment dacă aceia chemați în ajutorul vieții lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus pașii pe drumul salvării unei vieți. Din nefericire, nu a fost să fie așa. Și el a plecat. A plecat luând cu el întreaga lume dinlăuntrul său: o bogăție uriașă de sentimente, de emoții, de gânduri, de cunoștințe! A plecat cu tot ceea ce era al lui, și nu va putea fi înlocuit niciodată de nimeni!