Doliu fără margini în România! A murit unul dintre cei mai mari actori. Și-a dedicat viața teatrului

0

Este vorba despre actorul Boris Petroff. Acesta s-a stins în urmă cu puțin timp, după ce a împlinit 82 pe 4 noiembrie.

Amintim că și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii și a fost cunoscut pentru rolul personajului Geppetto din „Pinocchio”.

Gina Pistol a recunoscut. Partenera lui Smiley a fost înșelată cu una dintre cele mai bune prietene:

 

Doliu în România! A murit unul dintre cei mai mari actori. Și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului
Boris Petroff a avut debutul de profesionist în anul 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

Amintim că regretatul actor a jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

A apărut în peste 20 de filme
De asemenea, acesta a apărut și în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. Simultan, Boris Petroff a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui a adus bucurie în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Acesta și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Totuși, rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.