Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul. A avut loc chiar acum

0

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a informat miercuri, 17 noiembrie, că un cutremur cu magnitudinea 3,2 a avut loc astăzi în județul Vrancea.

România, lovită de cutremur! INCDFP: Tocmai a avut loc. Ce județ a fost afectat?

Totodată, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a informat că seismul din județul Vrancea s-a produs la ora 20:52.

Acesta a avut magnitudinea 3,2 și s-a produs la adâncimea de 29 de kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Galați (79 km), Brăila (81 km), Ploiești (108 km), Brașov (113 km), Bacău (108 km), București (149 km).

Cutremurele din România se petrec preponderent în zona seismică Vrancea și sunt în strânsă legătură cu faptul că această zonă este de convergență între mai multe blocuri tectonice, respectiv zona Euro-Asiatică, Africană și Indo-Australiană.

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat cu artistul deși se iubeau mult. Care a fost motivul

„Din cauza presiunilor exercitate din mai multe direcţii, se produc ruperi în interiorul respectivului bloc, acestea fiind la originea mişcărilor seismice vrâncene”, se arată într-un studiu al INFP.

„În medie, în Vrancea se produc cam 4 sau 5 seisme mai importante în fiecare secol (cutremure cu magnitudinea egală sau mai mare de 6,7 grade pe scara Richter), circa 10 seisme de magnitudine 6,0 până la cel mult 6,5-6,6 grade, precum şi peste 100 de cutremure mai slabe, cu magnitudinea mai mare sau egală cu 5,0 pe scara Richter.

Anual, în Vrancea se produc peste 100 de seisme slabe, în general imperceptibile, din cauza adâncimilor mari la care au loc, şi doar 8-12 seisme de magnitudine 4-5 care sunt uneori resimţite în oraşele mari din sudul şi estul ţării, dar fără urmări. Uneori se mai produc şi cutremure de tip crustal, cu efecte locale, dar cu magnitudini mici, care rareori ating 5 grade pe scara Richter”, au afirmat cei de la cutremure.net