Cum se apără Vică, unul dintre bărbaţii pe care copiii lui Gheorghe Dincă i-au văzut ieşind din curte, în ziua răpirii Alexandrei

0

În declaraţiile oficiale ale copiilor lui Gheorghe Dincă, date la Parchetul General, apar doi indivizi pe care aceştia susţin că i-au văzut ieşind din curte, chiar în ziua răpirii Alexandrei Măceşanu. Unul dintre ei, vecinul Vică, se apără!

Vică, unul dintre cei doi bărbaţi pe care copiii lui Gheorghe Dincă susţin în declaraţiile oficiale date la Parchetul General că i-au văzut ieşind din curtea groazei pe 24 aprilie, spune că nu este adevărat şi că cei doi copii nu au de unde să ştie acest lucru.

De asemenea, bărbatul a menţionat apoi, la câteva secunde după, că a stat în acea zi la poarta lui Dincă, de vorbă cu acesta, despre un drum pe care trebuia să-l facă împreună, pentru a cumpăra grâu. Vică a menţionat că se pregătea de o înmormântare.

Apoi, a doua zi, susţine Vică, Gheorghe Dincă a venit în jurul orelor 8-9 în curtea sa şi i-a spus că nu mai poate să meargă cu el după grâu, pentru că are nişte treabă. Vă reamintim că în aceeaşi zi, pe 25 iulie, Alexandra Măceşanu a reuşit să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi să anunţe că a fost răpită şi violată, după ce Gheorghe Dincă a părăsit casa groazei.

„Nu, nu, nu! Sigur! De unde ştiu ăia? Dacă eu spun că n-am fost deloc, ce dracu! Am dat declaraţii şi la poliţie şi la procuratură… N-am fost deloc. Am fost acolo la poartă, unde sunt lumânările, se vede printre astea de la gard aşa… Aşa a vorbit. El băgase maşina în curte… A doua zi a venit la mine, trebuia să mergem să luăm grâu că eu de asta m-am dus la poartă la el şi i-am zis: *Bă, mâine mergem să iau şi eu grâu!* Că mă duceam la înmormântare. Şi zice: *Hai mă că ne auzim!* Şi dimineaţa, între 8 şi 9 m-a trezit din somn. A intrat în curte şi zice: *Vezi că am nişte treabă azi şi o lăsăm pe mâine.* Am ieşit la poartă, am dat mâna cu el… Asta se întâmpla joi, 25 iulie, între 8 şi 9.”, a declarat Vică, vecinul lui Dincă despre care copiii inculpatului au spus că l-au văzut ieşind din curte, în ziua răpirii Alexandrei, pentru Antena3.

Declaraţiile oficiale ale copiilor lui Gheorghe Dincă
În ziua răpirii Alexandrei Măceşanu, pe 24.07.2019, cei doi copii ai lui Dincă, alături de o altă femeie, au trecut cu autoturismul prin faţa casei acestuia, nu au oprit să-şi viziteze tatăl, dar, susţin ei, au văzut două persoane de sex masculin ieşind din curte. Daniela Dincă a menţionat faptul că Gheorghe Dincă mai era vizitat din când în când de doi vecini, unul pe nume Vică, iar celuilalt nu-i reţinuse numele. În acelaşi context, fiul lui Gheorghe Dincă le-a declarat procurorilor că Vică şi Fane erau chiar bărbaţii amintiţi de sora lui, cei pe care i-au văzut ieşind din curte, pe 24.07.2019, în jurul orei 10:00.