„Ciuperca neagră” îi mutilează pe pacienții cu Covid. Noua tulpină are efecte adverse teribile, sunt afectate nasul, ochii și creierul

0

Sâmbătă dimineață, dr. Akshay Nair, un chirurg oftalmolog din Mumbai se pregăteşte să opereze o femeie de 25 de ani, care se recuperase în urmă cu trei săptămâni de Covid.

În cadrul intervenției chirurgicale, un medic specialist în urechi, nas și gât se ocupa deja la pacienta diabetică. Tânăra se afla deja pe masa de operație, unde un alt specialist îi îndepărta țesuturile afectate de mucormicoză – ciuperca neagră, o infecție fungică rară și extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii și, uneori, creierul.

După ce colegul său își încheia procedura, medicul Nair urma să înceapă o intervenţie chirugicală de trei ore, ca să-i extragă tinerei un ochi, se arată într-un reportaj BBC. „Îi voi scoate ochiul, pentru a-i salva viața. Așa funcționează această boală”, a declarat medicul Akshay Nair.În condiţiile în care un al doilea val mortal de Covid-19 devastează India, medicii raportează acum o erupție de cazuri care implică o infecție rară – numită și „ciuperca neagră” – în rândul pacienților care se recuperează sau chiar s-au recuperat deja după infecţia cu coronavirus.Mucormicoza este o infecție foarte rară. Este cauzată de expunerea la mucegaiul alb care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe și legume în descompunere.