Cîţu anunţă un val de angajări: “Guvernul va înfiinţa 8.400 de posturi pentru militarii voluntari”

0

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că vor fi înfiinţate peste 8.000

de posturi pentru militarii voluntari angajaţi pe bază de contract în zona operativă.

“Urmează să fie aprobată o hotărâre de Guvern prin care vor fi înfiinţate 8.400 de posturi noi pentru militarii voluntari angajaţi pe bază de contract şi subofiţeri din zona operativă”, a anunţat, marţi, prim-ministrul Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a făcut anunţul la festivitatea de întoarcerea din misiune a celor 108 pompieri salvatori solicitaţi să intervină la incendiile devastatoare din Grecia.

Florin Cîţu: “Am luat deja măsuri pentru consolidarea IGSU”
“Am luat deja măsuri pentru consolidarea IGSU şi a unităţilor subordonate. Urmează să aprobăm o hotărâre de Guvern

prin care vom înfiinţa 8.400 de posturi noi pentru militarii voluntari angajaţi pe bază de contract şi subofiţeri din zona operativă. Anul acesta, vor fi încadraţi 1.400 dintre ei, astfel încât până în 2025 să recuperaţi o parte importantă din posturile pierdute în ultimii ani”, a afirmat premierul.

Cu această ocazie, premierul i-a felicitat pe pompierilor şi a vorbit de importanţa utilizării fondurilor europene pentru dotarea corespunzătoare a echipajelor de pompieri.

“Pe bună dreptate, grecii au fost impresionaţi de

modul de lucru al pompierilor noştri. Şi, dincolo de curajul lor, acum înţelegem cât de important e să ne folosim de fondurile europene.