Coronavirus în România, 14 iulie 2020. Cifre alarmante: peste 600 de infectări și 30 de decese în ultimele 24 de ore. Iohannis: Tergiversarea legii carantinei poate costa viaţa a sute de români

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 637 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total a ajuns la 33.585.

Până marți, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate peste 33 de mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar alte 1.931 de persoane au pierdut lupta cu boala. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

UPDATE, ora 14:00. Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că efectele pandemiei de coronavirus sunt din ce în ce mai vizibile în România. Mai mult de atât, șeful statului a sărit la atac și a transmis că PSD-ul tergiversează anumite decizii. Iohannis i-a acuzat pe social democrați de un cinism exagerat.

“Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului susţine că este nevoie “urgentă” de această lege şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile.