Ce a făcut criminalul Larisei Chelaru după ce a ieșit din închisoare

0

Cazul Caracal, în care Gheorghe Dincă este anchetat pentru omor, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, le-a amintit românilor de o altă crimă care a zguduit toată țara în 2005. Larisa Chelaru a fost ucisă de Robert Ciobanu, vecin și prieten cu fratele ei.

Condamnat la 20 de ani pentru omor și viol, Robert Ciobanu a stat în închisoare doar 8 ani, el beneficiind de anumite modificări ale codului penal.

După eliberare, Robert Ciobanu s-a întors în satul natal Ciurea din Iași, unde părinții s-au retras după ce au fost nevoiți să vândă apartamentul din orașul Iași pentru a plăti despăgubiri familiei Chelaru.

În timp ce el se afla la pușcărie, fratele lui a murit de cancer, o nouă lovitură pentru părinții lui. Pentru că aceștia nu aveau unde locui, primăria comunei le-a oferit un teren, iar din donațiile unei firme de construcții au reușit să-și ridice o casă. În această casă s-a mutat și Robert Ciobanu după ce a părăsit închisoarea.
Mai mult, el s-a căsătorit cu o femeie din sat pentru a dovedi că vrea să ducă o viață normala.

Cazul Larisa Chelaru

Cartierul Lunca Cetățuii din Iași a fost răscolit de polițiști, în căutarea Larisei Chelaru atunci când familia i-a anunțat dispariție. Niciun rezultat. Două luni mai târziu, cadavrul fetei a fost găsit întâmplător, după ce un vecin a simțit un miros puternic în tomberonul din spatele unui bloc.
După mai multe demisii din Poliția ieșeană, ancheta a stabilit și criminalul. Robert Ciobanu, în vârstă de 17 ani, era vecin cu Larisa și prieten cu fratele ei. A chemat-o pe fetiță la el acasă, unde a violat-o, apoi a ucis-o. Cadavrul a stat ascuns în subsolul blocului, într-o cutie de carton timp de două luni, însă polițiștii nu l-au găsit.

În timpul anchetei, un taximetrist din Iași, care a aflat din presă că este suspect, s-a sinucis în curtea spitalului Socola. La scurt timp, tatăl Larisei Chelaru s-a sinucis și el, neputând să accepte ce i s-a întâmplat fiicei lui.
ăcut criminalul Larisei Chelaru după ce a ieșit din închisoare