Când vor crește, de fapt, pensiile. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan: ”Momentul se anunță şi nu se discută”

0

Întrebarea care se află pe buzele tuturor românilor este ”Când se vor mări pensiile?”. După lungi controverse, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit și cu primele lămuriri.

Raluca Turcan a mărturisit că va face tot posibilul pentru a elimina toate inechitățile care există în sistemul de pensii în momentul actual.

Ministrul Muncii a precizat că va face tot posibilul pentru a crea o variantă în care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie micșorat decalajul între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie, eliminându-se, astfel, inegaltățile.Când vor crește, de fapt, pensiile
Cu câteva zile în urmă, Ministerul Muncii a lansat procedura de angajare a încă 1000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată, conform declarațiilor făcute de Raluca Turcan.

Vestea pe care toți pensionarii din România o așteaptă este faptul că termenul preconizat la momentul de față pentru recalcularea pensiilor este începutul anului 2023. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că pensiile nu pot fi majorate până atunci.

Până în anul 2023, se va respecta actuala lege a pensiilor, cu posibilitatea ca pensiile să fie indexate cel puțin cu rata inflaţiei.”Am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să își acceseze propriul dosar. Alaltăieri, am lansat procedura de angajare

a încă 1000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată.