BONURI DE MASĂ pentru 4,5 milioane de pensionari. Proiectul de lege a primit avizul

Pensionarii ar putea primi bonuri de masă. Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz,bonurile sunt propuse în schimbul tichetelor de călătorie nefolosite în cursul anului.

Pensionarii care nu folosesc biletele de călătorie cu trenul primite gratuit anual le -ar putea schimbă cu tichete de masăÎn primăvara acestui an, proiectul bonurilor de masă pentru pensionari a fost respins de către Camera Deputaților.

Dacă acest proiect va fi aprobat de această dată, peste patru milioane de români ar putea beneficia de această schimbare.

TICHETE DE MASĂ 2019. Veste extraordinară pentru angajaţi. De când se aplică
Peste 4,5 milioane de pensionari ar putea beneficia şi de tichete de masă, pe lângă alte facilităţi ce le sunt acordate în prezent, potrivit unui proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Bonuri de masă pentru pensionari, condiții de primire a tichetelor de masă:
Prima condiție, impusă de acest proiect, este ca pensionarii să renunțe la alte facilități, cum ar fi biletele de tren. Asta ar însemna ca un pensionar care nu folosește bilete de tren șă poate primi contravaloarea acestora în bonuri de masă.

În momentul de față valorea unui bon de masă este de 15,09 lei. Valoarea bonurilor pentru pensionari va fi stabilită prin lege, dacă proiectul legislativ va trece de Camera Deputaților
Tichetele de masă sunt bilete de valoare ce se pot acorda lunar salariaților și care pot fi utilizate doar pentru achiziția de alimente sau achitarea meselor.

Acestea se pot distribui atât în format tipărit, cât și pe suport electronic și pot fi folosite în unităţile de alimentaţie publică, magazinele alimentare, cantinele-restaurant sau bufetele care acceptă plata cu acest tip de bilet de valoare. Tichetele de masă au, momentan, o valoare nominală maximă de 15,18 lei.