Armata română s-a înarmat şi a ieşit pe străzi, după ce a intrat în vigoare Ordonanţa militară nr. 3

Armata a început de miercuri misiuni de patrulare în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, după ce la ora 12.00 a intrat în vigoare noua ordonanţă de urgenţă care interzice circulaţia persoanelor.

„Armata s-a alăturat astfel Jandarmeriei şi Poliţiei pentru a suplimenta numărul de agenţi de poliţie care fac verificări dacă populaţia respectă interdicţiile”, scrie Mediafax.

Imaginile cu vehiculele Humvee ale Armatei au fost filmate la ieşirea dintr-o unitate militară şi postate de Ministerul Apărării, însă maşini din tehnica militară au trecut prin centrul Capitalei. În imaginile filmate se poate vedea că militarii deţin armament la vedere.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că şi Armata va fi implicată în misiuni de pază, de patrulare şi misiuni la frontieră.

Declaraţia premierului venea după ce şi preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii şi că Armata va suplimenta personalul de ordine publică prezent pe străzi în contextul restricţiilor pentru limitarea transmiterii COVID-19.

Imagini pentru armata covid 19

Toate aceste decizii au fost luate după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.