Anunțul a fost făcut despre mărirea vârstei de pensionare în România. Toți pensionarii trebuie să știe asta.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis un comunicat în care face noi precizări cu privire la legea pensiilor.

Ministerul Muncii a făcut noi precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare și la stagiul complet de cotizare.

Ce se întâmplă, de fapt, cu mărirea vârstei de pensionare
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) menționează într-un comunicat transmis miercuri că, proiectul legislativ de reformă a legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare.„Atragem atenția că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere

în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc.Actuala lege a pensiilor publice

(Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege”, a transmis Ministerul Muncii.În acest context, noua lege discutată acum în Parlament nu va majora vârsta necesară ieșirii la pensie și nici nu va modifica stagiul complet de cotizare.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat că nici stagiul complet de cotizare nu se va schimba prin viitoarea lege, el urmând să rămână de 35de ani.