ALERTA! Iarna 2020-2021 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai fost una la fel

Iarna care urmează nu va fi deloc una blândă, mai ales pentru est-europeni, care vor avea de înfruntat fenomene meteo foarte severe: furtuni, temperaturi scăzute și ninsori abundente.

Toamna meteorologică abia a ajuns la jumătate, dar meteorologii de la AccuWeather se uită deja la ceea ce va aduce iarna din punct de vedere meteorologic. În această săptămână, specialiștii au publicat prognoza anuală de iarnă pentru Europa. Iarna meteorologică începe la data de 1 decembrie, iar iarna astronomică va începe pe 21 decembrie.

O iarnă marcată de vreme severă și creșterea prețului la energie
Chiar dacă mai sunt oficial aproximativ două luni până la venirea iernii, creșterea costurilor energiei și îngrijorările legate de coronavirus continuă să planeze asupra continentului. În condițiile în care unii europeni se confruntă deja cu facturi foarte mari la energie, perspectiva unei ierni reci poate însemna și o iarnă scumpă.Pentru a-i ajuta pe locuitorii de pe continent să se pregătească, echipa de meteorologi internaționali de la AccuWeather, care se ocupă de prognoze pe termen lung, detaliază ceea ce a pregătit această iarnă pentru „Bătrânul Continent”.

Fenomenul La Nina, la fel ca și în cazul influenței sale asupra modelelor meteorologice din Statele Unite și Canada, va fi influent și în Europa în această iarnă.