Adevarul despre Revolutia din Decembrie 1989

0
Dosarul Revolutiei dezvaluie cum au fost musamalizate dovezile privind relatiile colaboratorilor lui Ion Iliescu cu serviciile secrete ale URSS

Amintim ca in acest caz au fost trimisi in judecata Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu, acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Marturiile au fost date in Dosarul Revolutiei.

Una dintre declaratiile cheie de martor, din acest caz, a fost cea a ofiterului care a coordonat in anii ’80 celebra operatiune „Corbii”, care viza o parte din gruparea care a prealuat puterea in Romania dupa 1990.

– Inalti ofiteri ai Armatei Romane ar fi fost agenti ai serviciilor secrete ale URSS, iar din acest motiv erau in atentia ofiterilor de contrainformatii militare.

– Gruparea s-ar fi constituit in jurul generalului Ion Ionita (1924-1987).

– La ea ar fi aderat mai multi ofiteri superiori, cele mai cunoscute nume sunt ale generalilor Nicolae Militaru (1925-1996) si Kostyal Stefan (1922-2013), reactivati dupa decembrie 1989.

– Ion Iliescu ar fi fost in atentia Securitatii, dupa ce ar fi intrat in contact cu acesti generali.

Cine facea parte din aceasta grupare

Asa-zisii componenti ai grupului Ion Iliescu au preluat dupa Revolutie puterea totala in stat. La scurt timp dupa preluarea puterii de catre CFSN, condus de Iliescu, a fost reactivat un numar important de generali si ofiteri superiori, cu totii filosovietici.

Ion Iliescu a fost presedintele Romaniei pentru o perioada de 10 ani.

Membrii ai acestei grupari s-au regasit si au conlucrat in locatiile cheie ale zilei de 22 decembrie 1989 si intervalul urmator de timp – TVR, fostul CC al PCR, MApN, explica anchetatorii.