Această bătrânică are 72 de ani și a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru ceva strigător la cer: Alții fură zeci de milioane și nu pățesc nimic! Uite cu ce a greșit bătrânica:

Această bătrânică are 72 de ani și a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru ceva strigător la cer: Alții fură zeci de milioane și nu pățesc nimic! Uite cu ce a greșit bătrânica:
O bătrână de 72 de ani din Focșani a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, pentru că ar fi dat mită o găină și suma de 1.000 de lei unei persoane pentru a-i angaja o rudă în spital.

Inculpată pentru trafic de influență, femeia este ținută în tribunale de 17 ani. Până acum, bolile au fost cele care au ținut-o pe femeie departe de închisoare: hepatita dar și cancerul au fost afecțiunile care i-au înduplecat pe procurori să amâne executarea pedepsei, informează Antena 1.

Femeia a cerut clemență inclusiv președintelui țării, dar nu a primit-o. În dosarul Microsoft, procurorii au afirmat că statul a fost prejudiciat cu aproape 27 de milioane de euro, mita fiind de 60 de milioane de euro.

Cea mai mare pedeapsă din dosarul Microsoft a primit-o fostul primar al Municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, deoarece nu și-a recunoscut fapta. Ceilalți inculpați au primit câte doi ani de închisoare.

sursa: varusandel.ro

CITESTE SI: 
Statul isi BATE JOC DE BATRANETEA EI! Bătrâna la care poştaşul vine cu pensia de (atentie!!) 3 LEI: „Nu îmi ajunge nici de pâine, dar ce să fac?”

O femeie din Mehedinti are un venit de urmas de 3 lei. Femeia a cerut o recalculare la Casa de Pensii Mehedinti, dar nu a primit nimic in plus. Elisaveta Stoican are 75 de ani si locuieste doar cu fiul sau, si el fara salariu.

La Malarisca, un sat mic din nordul Mehedintiului, unde abia mai traiesc cateva suflete, pentru ca tinerii au luat drumul strainatatii, postasul bate in fiecare luna si la poarta Elisavetei Stoican.

Are grija cand ajunge la casa batranei sa aiba intotdeauna marunti la el, fiindca venitul ei este de doar 3 lei. Atat scrie pe cuponul Elisavetei Stoican in dreptul rubricii „Total drepturi” – 3 lei. Tanti Elisaveta il intampina insa pe postas cu zambetul pe buze, bucuroasa mai mult ca ii bate cineva la poarta. Cat despre banii pe care ii primeste ne spune in gluma ca nici nu stie cum sa-i chetuiasca: ori sa cumpere trei paini ori lumanari cand se duce la slujba de duminica.

“Nu imi ajunge nici de paine pe saptamana, dar ce sa fac? Daca asa este legea. Sotul meu a lucrat pe la Baia Noua, dar putin a lucrat, ca venea vara aici ca sa facem casa. Aveam vite, copiii erau mici. Nu s-a interesat ca el a muncit cu varnita mult, a avut autorizatie, dar nu a cautat, nu a umblat sa-si faca pensie mai mare. Pensia asta a avut-o de la armata si de acolo a ramas cu 6 lei. Intai i-au dat cinci lei, pe urma i-au dat sase lei si daca el a murit eu am ramas cu 3 lei, pensie destula”, povesteste batrana.

Ce spune Casa de Pensii Mehedinţi Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Mehedinţi spun că Elisaveta Stoican beneficiază ca urmaş după soţul decedat de o indemnizaţie de 3 lei şi că nu poate primi acea pensie minim garantată de stat întrucât nu are vechimea necesară. „Doamna este beneficiară de indemnizaţie după soţ, beneficiar al Legii 309 din 2002, şi aceste drepturi i se cuvin. E vorba de participarea soţului la această activitate pe care a avut-o ca militar la detaşamentele de muncă în perioada anilor 1950-1961. Ca să beneficieze de aceea pensie minimă trebuie să prezinte acte din care să rezulte că a fost în activitate, că a avut vechime”, a precizat Elisabeta Floreşteanu, director adjunct stabiliri plăţi prestaţii de la Casa de Pensii Mehedinţi.