Acasă la Elena Gheorghe

Doi muzicieni și jumătate și-au făcut cuib într-un complex rezidențial nou din zona Vitan. Într-o duminică după-amiază, le-am trecut pragul Elenei Gheorghe, lui Cornel și lui Nicholas, într-o vizită cu cântec.

Nu știu ce anume te binedispune instant atunci când intri în casa lor. Să fie lumi­na caldă ce inundă apartamentul aflat la etajul 11? Poate superbul tapet din living, cu păsări exotice și orhidee? Sau brioșele cu ciocolată și fragi, ce te invită să dai târcoale insulei de bucătărie. Cert e că, de îndată ce pătrunzi în apartamentul lor, te simți inevitabil binevenit, ca în casa unor prieteni buni, unde des­chizi în voie frigiderul și îți faci singur un sandwich.

Elena și Cornel, artiști aflați mereu pe drum, între concerte, și-au dorit foarte mult să se simtă acasă, de cum pășesc pe ușa apartamentului lor tip duplex. „Sunt săptămâni când nu prea ajungem aca­să. De fapt, casa noastră e de multe ori în mașină. Ar trebui poate să te invit să vizitezi și mașina. E foarte organizată, cu multe spații de depozitare, face Elena haz de necaz.

Inițial și-au dorit o casă „pe pământ, dar obișnuiți să locuiască în buricul târgului, au restrâns căutările în zona Dristor, aco­lo unde au locuit și înainte. De fapt, ma­joritatea artiștilor pe care îi cunosc stau în cartier, inclusiv cei din trupa cu care cântă Elena. Le-a plăcut de la început aparta­mentul spațios, cu patru camere, în care s-au mutat anul trecut, în august. Le-a plăcut, cu mici amendamente: „peretele ăsta dispare, aici punem dressingul meu, deschidem bucătăria, scoatem ușa asta… Noroc cu o arhitectă din Grecia, pe nume Eve Kalyva, care i-a ajutat să reconfigu­reze, pe ici, pe colo, structura camerelor.

„Pentru fiecare lucru din casa asta am alergat personal, eu și Cornel. Mare parte din mobilier e făcut pe comandă și aici mă refer mai ales la bucătărie și dressinguri. În rest, avem multe piese cu aer franțuzesc, achiziționate cu ajutorul Cristinei Zelmat de la La Maison. Când am început decorarea apartamentului, eu veneam din perioada «Ecou» (n.r. – un hit al Elenei), în care mă îndrăgostisem de stilul franțuzesc. Cel mai greu ne-a fost să alegem parchetul și tapetul. Erau 1.540 de modele și voiam ceva cu personalitate. Până la urmă am ales ceva foarte vesel, care ne reprezintă. Dar îți spun: pentru fiecare obiect pe care îl vezi în casă, a fost o întreagă nebunie. Cornel s-a ocupat de tot ce ține de partea de electronice și electrocasnice. Tot el a vorbit și cu Moș Crăciun care ne-a adus anul acesta o pi­anină.