0

TRAGEDIE! A murit în timp ce spovedea credincioșii. Preotul Dumitru Chiorbeja s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani

În Neamț este doliu, după ce parohul Dumitru Chiorbeja a decedat la vârsta de 69 de ani. A încetat din viață chiar în timp ce îi spovedea pe credincioșii dintr-un sat din județ.

Parohul Dumitru Chiorbeja a încetat din viață la vârsta de 69 de ani, pe când îi spovedea religios pe enoriașii unui sat din județul Neamț.

Preotul aparținea de comunitatea Dreptu, din comuna Poiana Teiului.

A murit în biserică pe scaunul de Spovedanie
Acesta a trecut în neființă în biserica din sat, acolo unde slujise vreme de 39 de ani. De asemenea, a slujit la mai multe lăcașuri de cult din județul Suceava.

„La Parohia Dreptu, s-a dovedit a fi un bun slujitor a lui Dumnezeu şi un harnic gospodar. A pictat biserica parohială, care a fost sfințită la data de 4 octombrie 1998, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea slujirii ca Mitropolit al

Moldovei şi al Bucovinei. Cu acest prilej, i-a fost acordată distincția de iconom stavrofor”, a declarat Mihai Damian, parohul din Ceahlău, pentru Doxologia.ro.

A primit Crucea Nordului, cea mai mare distincție a Bisericii Ortodoxe din România
Episcopul Mcarie, care îi conferise preotului paroh Crucea Nordului, distincția supremă a Ortodoxiei românești, a adresat un mesaj după decesul preotului paroh Dumitru Chiorbeja.

De altfel, conform episcopului, preotul era pe scaunul se Spovedanie când a decedat, murind în timp ce ținea crucea în mână.

„Cu multă durere în suflet am aflat că în seara zilei de 20 noiembrie 2021, a plecat din această lume vrednicul de pomenire părinte Dumitru Chiorbeja, preot paroh în satul Dreptu, județul Neamț, fiul său, preotul

Valeriu-Dumitru Chiorbeja, fiind parohul comunității euharistice de la Haugesund în Regatul Norvegiei.

Părintele Dumitru a trecut la veșnicele lăcașuri în timp ce se afla în scaunul de Spovedanie, înarmat cu epitrahilul, crucea și rugăciunea, căutând până în ultima clipă a vieții sale de slujitor al lui Hristos să câștige suflete pentru Împărăția Cerurilor”, a transmis episcopul Mcarie.

„O viață de luptă și trudă încheiată eroic, așa cum se cuvine celor care se află în prima linie a Bisericii Luptătoare. Am slujit cu părintele Dumitru Chiorbeja de multe ori, atât în țară cât și în Episcopia Europei de Nord.