0

SARBATOARE MARE! Calendar ortodox 13 martie 2021.

Calendar ortodox 13 martie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că este sărbătorită Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nichifor, Patriarhul Constantinopolului.

Calendar ortodox 13 martie 2021. Mare sărbătoare creștină

Sfântul Ierarh Nichifor, Patriarhul Constantinopolului a fost dat jos de pe scaunul său de împăratul Leon Armeanul, care devenise un adept al ereziei iconoclaste. În ciuda faptului că sinodul al optulea

ecumenic a stabilit cinstirea icoanelor, în anul 787, împăratul nu a ținut cont de aceste lucruri și apoi l-a exilat pe sfântul Nichifor în insula Proconis, unde a stat timp de 13 ani.

Împărăteasa Teodora a luat tronul după ce soțul ei a murit și l-a pus ca Patriah pe Metodie,acesta aducând împărăția la dreapta credință.

Atunci, patriarhul a cerut să aducă moaștele Sfântului Patriarh Nichifor acasă. Aceștia au mers într-o suită de preoți și călugări și au ajuns la biserica Sfântul Mucenic Teodor și-au găsit trupul întreg, fără urmă de putrezire și cu miroas de mireasmă plăcută, deși fuseseră deja 19 ani de când a fost pus în mormânt.

Post Malone Celebrates Pokémon Day by Covering Hootie and the Blowfish
Sfintele moaște au fost pus în racla cea nouă și duse în cetatea împărătească. Trupul sfântului iechifor a fost așezate în biserica Sfânta Sofia, chiar cea de unde a fost alungat.