0

ULTIMA ORA! Raed Arafat, vizat de un nou fake-news: „Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22.00 sau reprograma pentru a doua zi”

DSU avertizează că șeful departamentului, Raed Arafat, este vizat de un nou fake-news, care folosește o sursă credibilă, Digi24, pentru a propaga informația falsă.

Informația FALSĂ se referă la faptul că șeful DSU, Raed Arafat, ar fi declarat că slujba de Paște se poate devansa până la ora 22.00 sau se poate reprograma pentru a doua zi.

Fake news-ul se folosește de un post de televiziune pentru a părea credibil
Pentru corecta informare a opiniei publice

facem următoarea precizare, anunță DSU: ‼️FAKE NEWS distribuit : “Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” Raed Arafat.

„Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS,

a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului. “Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate

scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canalele media”, arată DSU.

„Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și

a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național. Din acest motiv, dorim să informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile”, atenționează DSU.